Fiorex Italia e la dolce vita

Dátum: 2012. dec. 18.   |   írta: Csarnai Róbert   |  

A magas szintű csomagolástechnikai vevői elvárásoknak nem könnyű megfelelni ezt tudjuk jól, hiszen már több mint tíz éve ezen a területen dolgozunk. 
Az ősz mindig egy erős és izgalmas időszak melyet ezúttal Olaszországban volt alkalmam tölteni, és tapasztalatokat gyűjteni.A piac folyamatos változása minket is megújulásra és új lehetőségek felkutatására ösztönöz. Manapság alap elvárás az, hogy egy cégnek vannak külföldi kapcsolatai, hiszen a megrendelőink elvárják, hogy informáltak legyünk, ismerjük a legújabb trendeket, anyagokat stb stb.

Számomra mindig fontos volt, hogy másképp közelítsem meg a dolgokat, mint a többség. Nem egyszerűen kiszolgálni szeretem a megrendeléseket, hanem megérteni a cégeknél felmerülő problémákat, és jobb megoldásokat adni rá.
Ezért az elmúlt heteket Olaszországban töltöttem Velence és Milánó környékén azon megfontolásból, hogy újabb partnereket keresek, akikkel hosszú távú üzleti kapcsolatot tudunk kialakítani. 


Elsődleges cél

Vevőink részére szeretnék versenyképes áron jó minőségű csomagolóanyagokat behozni melyek országunkban nem elérhetőek.

Felvértezve érkeztem címanyagokkal melyeket interneten kutattam fel, vagy korábbi kiállításokon találkoztam egy-egy céggel, akit most személyesen akartam megkeresni.
A napi munka abból állt, hogy reggelente elindultam egy távolabbi pont felé ahol már időpontom volt egyeztetve és útközben nyitott szemmel haladtam, hogy az ipari parkokban lévő cégekről se maradjak le.
Igazán izgalmas és felemelő pár hetet töltöttem így el.

Szerencsére az angolt sokan beszélik ezért viszonylag könnyen megtudtam magam értetni, és ráadásként az olasz nyelv tudásom bámulatos fejlődésnek indult.
Majd hosszas tárgyalások után sikerült több céggel is megállapodni.
Speciális VCI papírokat és fóliákat Torinóból, ragasztószalagokat Firenze mellől fogunk a jövőben importálni.


Másodlagos cél

a Fiorex Italia mint leányvállalat, ennek megalapozása.  
Magyarországon már sikeresen működő raklap felvásárló telepeink mintájára, az észak olaszországi ipari parkokban igen gazdag területen, telephely létre hozása. Már az első napon sikerült is az egyik legnagyobb olasz céggel kapcsolatba kerülni, akik jelentős mennyiségű használt raklapot vásárolnak fel és javítnak ki. Meglepetésemre e telepen található géppark nem volt fejlettebb, mint a mi holland Cekamon raklap javító és szétszedő gépünk és szegző pisztolyos technológiánk.


Hétvégék 

a dolgos hétköznapok után a hétvégeken jutott idő kisebb nagyobb kirándulásokra városnézésekre

Lido di Jesolo napos tengerpartja ezúttal kihalt volt, csak a hullámzás törte meg a csendet. 
A távolban figyelmes lettem egy ismerős tárgyra és a közös fotót már nem lehetett kihagyni

jesolo_raklap.jpgA Dolomitokban már leesett az első hó mely meg is maradt, a hőmérséklet itt 2344m-en napsütéses időben sem ment 1 fok fölé, és amint egy felhő eltakarta a napot rendkívül hidegnek éreztem a hőmérsékletet. 
Céges zászlónkat természetesen kitűztem a csúcson 

dolomit.jpg


Rengeteg új élménnyel, feltöltődve, új üzleti és baráti kapcsolatokkal, termék mintákkal tértem haza.


Kollégáim már nagyon vártak egy kis meglepetés üzenettel:

2012-11-25_10.22.08.jpg