Szolgáltatásaink

Csomagolástechnikai cégként fő profilunk természetesen csomagolástechnikai alapanyagok értékesítése, ám több éves tapasztalatunk rámutatott arra, hogy ez nem elég. Tudjuk, hogy ügyfelünknél is felmerülnek olyan problémák, igények, melyek kielégítése nem oldható meg termékeink ajánlásával, azok beszerzésével. Célunk, hogy Önnel együttműködve valódi megoldásokat kínáljunk. Ezért olyan szolgáltatásokat dolgoztunk ki, melyek megoldják a hirtelen bekövetkezett készlethiányt, a tárolási gondokat vagy az éppen használt raklapok újrahasznosítását.
Segítséget kívánunk nyújtani a nehéz döntésekhez, majd az elképzelések megvalósításához.

Dolgozzunk együtt, működjünk együtt, oldjuk meg együtt!

Szolgáltatásaink:


szolgaltatas_vezer.jpg


Konszignációs raktár


Sok cégnél előfordul, hogy a csomagolástechnikai anyagok felhasználása olyan nagy mértékű, hogy azok tárolása, folyamatos utánpótlása nem, vagy csak nehezen megoldható. Az általunk létrehozott és kialakított konszignációs raktár erre a problémára nyújt megoldást. Így nyugodtan tárolhatja csomagolóanyagait, s biztos lehet benne, hogy mindig kéznél lesz az, amelyre éppen szüksége van.

Miért hoztunk létre konszignációs raktárakat?

 • Csomagolástechnikai cégként tudjuk, hogy a szállítási határidők pontos betartása és az ehhez kapcsolódó rugalmas szállítóképesség iránti igény megnőtt a felhasználók, így ügyfeleink körében is. Ez a folyamatosan növekvő elvárás késztetett minket a beszerzési rendszer átgondolására, ami a konszignációs raktározás koncepcióját hozta magával.
 • Tudjuk milyen bosszantó, ha a beszállító pontatlansága miatt csúszik a szállítmány. A konszignációs raktár használatával csökkenthető a beszállítói nehézségekből adódó esetleges termeléskiesés kockázata, az állandó csomagolóanyag készlet fenntartásával.

Hogyan működik a konszignációs raktár?


A konszignációs raktárral rendelkező ügyfelünk havi rendszerességgel jelentést küld a felhasználásról. Ez alapján mi számlát készítünk, majd a fogyási adatok ismeretében termékenként megállapítjuk a minimális készletszinteket. Hiány esetén pedig automatikusan feltöltjük a vevő raktárát. Ezzel nem csak a hiány-helyzetek kerülhetők el, hanem a beszállítói határidőcsúszások is kiküszöbölhetők.

konszignacios_raktar.jpg


Ha Ön is sokat küzd a beszállítójával, és úgy gondolja, hogy egy konszignációs raktár megoldaná a problémát, vagy csak szeretne naprakészebb lenne a konszignációs raktárakat illetően, akkor keressen fel minket elérhetőségeink egyikén.

Csomagolástervezés


Melyik az Ön áruja számára a legmegfelelőbb megoldás?

Sokszor nehéz eligazodni a csomagolástechnikában, így segítség nélkül bizony fejtörést okozhat, hogy az áru megfelelő szállításához milyen dobozt, fóliát esetleg papírt lenne érdemes választani. A Fiorex Packaging Kft. megkönnyítheti ezt a döntést. Amellett, hogy részletesen tájékoztatjuk ügyfeleinket folyamatosan újuló csomagolástechnikai eszközeinkről, szükség esetén tanácsokkal látjuk el őket a számukra legmegfelelőbb csomagolási módokról.

Ezeket a folyamatos újításokat, változásokat jól képzett szakembereink figyelik és segítenek kiválasztani az áru biztonságos célba jutására legalkalmasabb eszközt.

2009-ben a Fiorex is csatlakozott az Omnipack-hoz mely az Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter. Ennek a szövetségnek az az
elsődleges célja, hogy felhasználóinkat teljes körűen, az igény szerinti legmagasabb minőségű termékekkel és szolgáltatásokkal lássuk el. Ez nem okoz többletköltséget sem a felhasználóknak, sem a gyártóknak. A szervezethez csatlakozó cégek pedig nem konkurensként viselkednek, hanem az adott piacot illetően kiegészítik egymást. Így speciális ismereteiket és piacaikat is összevonhatják.

csomagolastervezes.jpg


Miért jó ez az Ön számára?

A szervezetnek köszönhetően szinte bármilyen problémát kezelhetünk, számtalan elképzelést megvalósíthatunk abban az esetben is, ha cégünk nem rendelkezne az adott termékkel. A klaszter további előnyei közé tartozik a csomagolástechnikai audit használata, mely alkalmas arra, hogy egy cég csomagolástechnikai költségeiben rámutasson a kritikus költségpontokra. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a költségcsökkentésre és a piaci hatékonyság növelésére. A CLS (Creative Logistics System) pedig egy olyan, speciálisan a Klaszter szintű együttműködésre kifejlesztett virtuális logisztikai rendszer, melynek alkalmazásával lehetőség nyílik vevőink újszerű, komplex és ütemezett kiszolgálására. Ön tehát a legmegfelelőbb, legminőségibb termékeket kapja, a lehető leggyorsabban és legköltséghatékonyabb módon.

Ezzel nem csak kiszolgálni szeretnénk, hanem megoldást is keresünk ügyfeleink és termékeik számára.

Just in time

Pontosan érkező szállítmány!

A legtöbb cég tevékenységét meghatározza a határidők pontos betartása. Ha Ön is sokszor tapasztalja azt, hogy a megrendelt csomagolóanyagok túl későn, vagy épp túl korán érkezzenek be cégéhez, válassza Just in time opciónkat. Előnye, hogy a csomagolóanyagok pontosan akkor érkeznek meg Önhöz, amikor az a legelőnyösebb, nem kell számukra tárolóhelyet biztosítania. Gyors csomagolás után azonnal útnak indíthatja áruját, így időt és pénzt takaríthat meg, hiszen a módszer gazdaságos, csökkenti a kiadásokat és a gyártás intenzitását is növeli.

A Just-in-time szolgáltatás hatékonyságát tükrözi, hogy ma már az ipar számos szegmensében ismerik és használják ezt a lehetőséget.

just_in_time.jpg


Raklapfelvásárlás


Nem tud mit kezdeni a felesleges raklapokkal?

Gyakran előfordul, hogy a vállalathoz a leszállított árukkal együtt olyan raklapok kerülnek be, amelyeket a cég már nem tud vagy nem akar újra felhasználni. Ilyenkor előfordulhat, hogy a telephely egy részét elfoglalják a használt, leamortizálódott raklapok, rontva a vállalatról kialakult képet. Ezek félresöprésénél, esetleges eltüzelésénél sokkal jövedelmezőbb, ha Ön felkeres minket problémájával. A még használható, felújítható raklapokat felvásároljuk és kijavítjuk, esetenként újraosztályozzuk.

raklapfelvasarlas.jpg


Miért éri meg felújítani a használt raklapokat?

Minimális anyagi ráfordítással használható raklaphoz juthat és a környezetet is kíméli ezáltal. Sokan nem is gondolnák, hogy azok a raklapok, amik számukra feleslegesek, másoknak még hasznosak lehetnek. Az egyutas raklapok például nem csak egy szállítást bírnak ki, hanem megfelelő kezelések
után akár többet is.

Ha Ön is több használt vagy új, felesleges raklappal rendelkezik, keressen meg minket. Ezeket felvásároljuk, felújítjuk és más cégek számára használt raklapként értékesítjük.

Hőkezelés


Ön szembesült-e már azzal a problémával, hogy felpakolt áruját nem engedték át egyik országból a másikba a raklap minősége, milyensége okán? Bizony a raklapok nem megfelelő kezelése, jelen esetben hőkezelése ezt vonhatja maga után. Egyes országok ugyanis nem engedik be azokat a raklapokat, melyek nincsenek ellátva a hőkezelést tanúsító megfelelő jelzésekkel.

Miért veszik ilyen szigorúan a hőkezelést?


A szigor oka, hogy a hőkezeletlen raklapok lárvák és rovarok gyűjtőhelye lehet, ami a szállított termékre is átterjedhet. A hőkezelést tehát egyfajta fertőtlenítésnek is nevezhetjük, mely megakadályozza, hogy országról-országra károkozó rovarokat terjesszenek a raklapok.

Mit tegyen ha nem hőkezeltek a raklapjai?

Cégünk szolgáltatásai között a hőkezelés is helyet kapott. Egyike vagyunk azon raklapgyártóknak, akik az EU szabványnak megfelelő hőkezelést végzik.

Miért érdemes minket választani?
 • Cégünk már több éve szakszerűen minősített kamrában végzi a raklapok hőkezelését az ISPM 15 szabvány előírásainak megfelelően
 • A hőkezelt raklapokon feltüntetjük a fa csomagolóanyagok FAO tanúsító jegyét (IPPC), az un. ISPM logót
 • A fa csomagolóanyagokhoz Kezelési Tanúsítványt biztosítunk (Certficate of Treatment). A tanúsítvány tartalmazza a felhasznált faanyag mennyiségét, a hőkezelést végző cég nevét, a hőkezelés idejét és hőfokát, valamint cégünk regisztrációs számát is.
 • Megfelelünk a kötelező nemzetközi követelményeknek: a kereskedelemben csaknem mindenféle áru szállításánál használt fa-csomagolóanyagok (függetlenül attól, hogy azon vagy abban milyen áruféleség érkezik) csak abban az esetben vihetők ki Magyarországról az EU többi tagállamába, ha fel vannak rajtuk tüntetve az alábbi jelölések:
  XX: két betűs ISO ország-kód
  0000: a kezelést végző regisztrációs száma
  HT: a jóváhagyott kezelés jele
  az ISPM logo (embléma).

hokezeles.jpg


Milyen anyagokra vonatkozik a követelmény azaz mely esetekben szükséges hőkezeltetnie?
 • Az irányelv előírásai nyers fából készült csomagolóanyagokra vonatkoznak, pl. raklapok, alátétfák, rekeszek, csomagoló ládák, dobok, rakodó lapok és alátétgerendák, amelyek csaknem minden export szállítmányban jelen lehetnek. Ide tartoznak azok a szállítmányok is, amelyek általában nem képezik a növény-egészségügyi vizsgálat célját.
 • Azok a faalapú termékekből készült feldolgozott fa-csomagolóanyagok (pl. rétegelt falemez, borítólemez, OSB lap, stb.), amelyek ragasztó, hő és nyomás vagy ezek kombinációjával készültek, megfelelően feldolgozott faanyagnak tekinthetők, nem jelentenek növényegészségügyi kockázatot, így ezekre a követelmény nem vonatkozik.
 • Nem ellenőrzés köteles továbbá a 6 mm vagy annál kisebb vastagságú nyers fából készült facsomagolóanyag.
 • A fa-csomagolóanyagon feltüntetett jelzés minden esetben garanciát kell, hogy jelentsen arra, hogy a fa-csomagolóanyag a követelményeknek megfelel. Mi ezt a garanciát nyugodt lelkiismerettel vállaljuk!